Spoedcursus NT2 Nederlands voor hoogopgeleiden
5, 7 of 9 dagen residentiel, maar ook online, intensief, persoonlijk aangepast en privé in taalbad

Spoedcursussen Nederlands voor anderstaligen, residentieel of online.

We bieden zowel basiscursussen als bijkomende cursussen aan. Hoofdaccent ligt in onze cursussen op gesproken taalvaardigheid = gesproken en geschreven Nederlands begrijpen en correct Nederlands kunnen spreken. Indien nodig, kan bijkomend gefocust worden op geschreven taalvaardigheid.

Doelstelling van de basiscursus beginners is: reële beheersing van niveau A2 van het Europees Referentie Kader ERK.
Voor de bijkomende cursussen voor gevorderden is de doelstelling: reële beheersing van de niveaus B1 of B2 onafhankelijk gebruiker of C1 vaardig gebruiker, quasi tweetalig.
Hoofdaccent ligt in onze cursussen op gesproken taalvaardigheid = gesproken en geschreven Nederlands begrijpen en correct Standaard Nederlands kunnen spreken. Als je baas, collega, partner of familielid daar bovenop ook foutloos en boeiend in het Nederlands wil kunnen schrijven, kan bijkomend ook gefocust op geschreven taalvaardigheid.
Met wie zo snel mogelijk wil tweetalig worden, kunnen we samen een persoonlijk aangepast 9 maanden programma uitstippelen.
Voor wie om een of andere reden een residentiële cursus niet kan, bieden we intensieve online cursussen  Nederlands als tweede taal aan.

Spoedcursus NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen die nog geen Nederlands kennen.

Spoedcursus Nederlands voor wie het A2 niveau, of meer, al beheerst.

Intensieve online cursussen Nederlands.

Kosten voor cursus en verblijf.

Referenties.

Contact: voor meer info of overleg om een en ander te bespreken? Mail richard@leernederlands.com

 

Nederlands leren voor volwassenen, taalbad, leer mooie uitspraak en correcte zinsbouw Spoedcursus NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen die nog geen Nederlands kennen.

Doelstellingen:
1. Vlot Standaard Nederlands begrijpen en spreken op A2 niveau van het Europees Referentie Kader taalvaardigheid ERK. D.w.z. correcte uitspraak en zinsmelodie, correcte zinsbouw, enkel ècht nodige grammatica en basisvocabulaire van de 1.500 – 2.000 meest gebruikte alledaagse woorden.
Vanuit dat niveau kunnen gemotiveerde deelnemers ook zelfstandig hun taalvaardigheid verder ontwikkelen.
2. Ervaring van onze denkwijze, omgang, mentaliteit en cultuur, verschillen met de eigen cultuur van de deelnemer, en hoe die ‘sociale grammatica’ blijkt uit onze taal en ons taalgebruik.

Methode:
Intensieve 5-, 7- of 9-daagse residentiële spoedcursus om uitsluitend op Nederlands leren, te kunnen focussen.
Privé-cursus (one to one) taallessen en taalbad.
3 modules van 90’ per dag. Voor een optimaal resultaat zijn bijkomend minstens 3 uur zelfstudie per dag nodig.
Voor een hoogopgeleide anderstalige zonder enige voorkennis gebruiken we als basis voor onze lessen ‘Totaal 1, basiscursus Nederlands voor anderstaligen’ van Drs Anneke van den Broek.
Dat boek richt zich tot hoger opgeleide anderstaligen. Het benadrukt het belang van correcte standaard uitspraak, zinsbouw, woordenschat en essentiële grammatica.
Vanuit de thema’s van die lessen gaan we daarover verder in gesprek. Daarbij reiken we je baas, collega, vriend, partner of familielid bijkomend vocabulaire aan. En, verbeteren we zijn uitspraak, zinsmelodie, zinsconstructie en grammatica.

Onze spoedcursussen Nederlands voor beginners gaan door in het Gastenhuis van Abdij Averbode, 3271 Averbode. Abdij Averbode ligt in Belgisch Brabant midden in het natuurgebied Averbode bos en Heide, een rustige, studievriendelijke omgeving.
De aanwezigheid van andere gasten biedt ruim gelegenheid tot kennismaking en experimenteren met het geleerde Nederlands.

 

cursus Nederlands Richard van Egdom AverbodeSpoedcursus voor wie het A2 niveau, of meer, al beheerst.

Doelstellingen:
1. Corrigeren van eventuele tekorten en fouten i.v.m. uitspraak, zinsmelodie, syntaxis en grammatica.
2. Uitbreiding van het vocabulaire naargelang vakgebied, werk of leefomgeving waarin je baas, collega, vriend, partner of gezinslid vlotter in het Nederlands wil kunnen uitwisselen en omgaan.
3. Begrijpen van complexe teksten en verbale communicatie. Ontwikkelen van eigen vaardigheden in complex denken en argumenteren in het Nederlands. Eigen ideeën en voorstellen in vlot Nederlands kunnen beargumenteren en ontwikkelen.
Persoonlijk aangepaste cursus gericht op een reële beheersing van het B1, B2, of C1 niveau.
Zo'n privé-spoedcursus Nederlands voor gevorderden is bedoeld als boost voor en ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling van hun kennis van het Nederlands voor gemotiveerde hoogopgeleide anderstaligen.
Voor wie snel tweetalig wil worden, kan in gezamenlijk overleg een persoonlijk leertraject worden uitgestippeld.

Methode:
One to one intensieve 5-,7- of 9- daagse residentiële privé-spoedcursus. Om uitsluitend te kunnen focussen op het verder ontwikkelen van je baas, collega, vriend, partner of gezinslid zijn of haar Nederlands. Taallessen in taalbad = je leraar praat enkel Nederlands.
3 modules van 90’ per dag. Voor een optimaal resultaat zijn per dag, extra, minstens 3 uur zelfstudie nodig.
Voor wie het basis A2 niveau al beheerst, kunnen cursussen op maat. D.w.z. persoonlijk aangepast naargelang het, voor onze student haar of zijn vakgebied, werk of familiale omgeving, nodige bijkomend vocabulaire. Materiaal daarvoor kan meegebracht worden.
Daarnaast kan, uitgesteld, naar voor de uitbreiding van de student zijn alledaagse vocabulaire, interessante TV-uitzendingen of video’s worden gekeken. Woordenschat, zinsbouw, argumentatie opbouw etc. worden daarbij besproken en er wordt samen op dat niveau verder over gesproken. Waarbij bijkomende woordenschat, synoniemen en alternatieve zinsconstructies of argumentatie opbouw, worden aangereikt.
Ook kan aandacht worden besteed aan de verschillende accenten en variaties van het Nederlands in ons taalgebied. Zodat een gevorderde student ook daarmee vertrouwd raakt. Wat de integratie en moeiteloze omgang met collega's, vrienden en familie zeker bevordert.

Ook onze spoedcursussen Nederlands voor gevorderden gaan door in het Gastenhuis van Abdij Averbode, 3271 Averbode, midden in natuurgebied Averbode Bos en Heide, een rustige en studie-vriendelijke omgeving.
Dat biedt tijdens maaltijden en pauzes, ruim gelegenheid tot kennismaking en, op de student zijn niveau, in het Nederlands communiceren met de andere gasten.

Als vakantiecursus kunnen deze 'crash'-cursussen ook in onze gite in de Pyreneeën. Nederlandstalige partner en tweetalige kinderen kunnen - op voorwaarde dat er enkel Nederlands gesproken wordt - dan mee. Vakantieverblijf na de cursus kan afgesproken worden.

 

nederlands leren online via ZoomIntensieve online cursussen Nederlands.

Voor wie om een of andere reden een residentiële cursus niet kan, bieden we - zowel online cursussen voor beginners als online cursussen gevorderden aan. Online cursussen kunnen ook gespreid over 5, 7 of 9 dagen van 3 modules van 90' per dag of over  8, 11 of 13 dagen aan 2 modules per dag.

Doelstellingen en methode zijn vergelijkbaar met die voor onze residentiële cursussen. Behalve tijdens de online lessen zelf ontbreekt het taalbad. Tenzij je thuis van zo'n taalbad en extra ondersteuning van een Nederlandstalige ouder, je partner of tweetalige kinderen kan genieten.

Zo'n online cursussen zijn ideaal als voorbereiding wanneer je in Vlaanderen of Nederland wil komen (verder) studeren, doceren, een (para-)medisch of andere beroep wil uitoefenen waarvoor B2 of C1 niveau vereist worden.

 

Wil je tweetalig worden? persoonlijk 9 maanden programma Nederlands NT2Kosten voor cursus en verblijf.

Cursusgeld en verblijfskosten worden vooraf betaald en gelden als boeking.
Het cursusgeld wordt door ons gefactureerd. De verblijfskosten worden door Abdij Averbode gefactureerd. Die mailt ons zijn factuur door.
Zo ontvangen jullie of jullie bedrijf, overheid of organisatie  beide facturen samen.

Cursusgeld is degressief:
Zo'n 5-daagse spoedcursus Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen kost 2.350,- €. Een 7-daagse: 2.950,- €  en een 9-daagse: 3.450,- €.
Dat cursusgeld is vrijgesteld van btw, we zijn een vzw (Stichting) met beperkte omzet.

Verblijfskosten.
Voor een gezellige kamer met alle comfort en volpension in zijn rustige studievriendelijke omgeving factureert abdij Averbode voor een 5-daagse 870,- €, voor een 7-daagse 1.218,- € en voor een 9-daagse 1.566,- €.
Voor de  7- of 9-daagse intensieve cursus in de gite van onze vzw in de Pyreneeën zijn er geen verblijfskosten. Enkel de reële kosten voor maaltijden en drank zijn ten koste van de student of zijn gezin.

 

Beste cursus Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen.Referenties.

Zowat een derde van onze studenten doet vooral via onze Engelse, een ander derde via onze Duitstalige website, beroep op ons.
learning-dutch.com en niederlaendisch-lernen-in-nur-1woche.com
Het andere derde van onze studenten is Franstalig (zowel Franstalige Belgen als Fransen). Die komen via apprendre-le-neerlandais-rapidement.com

Enkele persoonlijke getuigenissen van oud-studenten kan u verderop deze website hier lezen:
privecursus-nederlands-getuigenissen

Contact: voor meer info of overleg om een en ander te bespreken? Mail richard@leernederlands.com


meer info over deze online en residentiële taalcursussen NederlandsMeer info en details:

Hoe verloopt zo'n residentiële privé-spoedcursus Nederlands?

Intensieve online cursus Nederlands als tweede taal (NT2).

Evalueer je taalbeheersing Nederlands! 

Richard van Egdom en Inge Reinders ervaren docenten Nederlands als 2e taal  voor hoogopgeleide anderstaligen.

Boeiende getuigenissen van enkele oudstudenten. 

Wat kost zo'n efficiënte spoedcursus?

Nuttige downloads en links voor anderstaligen die Nederlands leren.